Japoński organiczny makaron chasoba od Hakubaku
Makaron Chasoba to cienki japoński makaron wytwarzany z mąki pszennej z dodatkiem Cha (zielonej herbaty) w proszku i mąki gryczanej. W Japonii chasoba uważana jest za przysmak i jest spożywana tylko przy wyjątkowych okazjach. Smak zielonej herbaty nie pasuje do niektórych potraw. Wiele osób uważa, że zarówno kasza gryczana, jak i zielona herbata, jako regularne składniki diety, przynoszą znaczne korzyści zdrowotne.
Chasoba pakowana jest w światłoszczelne opakowania foliowe, które chronią wartości odżywcze herbaty, które zaczynają tracić pod wpływem tlenu lub światła, a także pozwalają zachować świeży smak zielonej herbaty.
Hakubaku Japan przeszukała świat w poszukiwaniu najwyższej jakości pszenicy organicznej i znalazła ją w Wiktorii w Australii. Korzystając z tradycyjnego japońskiego przepisu, Hakubaku Australia z dumą oferuje ten wysokiej jakości makaron.
energia | 1480kJ/353kcal |
tłuszcz | 0,9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g) |
węglowodany | 72g (w tym cukry 0,2g) |
błonnik | 4,2g |
białko | 11,4g |
sól | 0,007g |