Tofu Soft (340g) Morinaga to tofu soft (czyt. miękkie). Ma bardzo delikatny smak i jedwabistą konsystencję, którą można porównać do bardzo dobrego kremu. Często spożywane jako deser lub jako dodatek do sałatek np. z drobno posiekaną dymką lub krewetkami.
Tofu Soft (340g) Morinaga jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka oraz tłuszczów roślinnych. Ma to szczególne znaczenie dla wegetarian i wegan oraz w opartej głównie na niskobiałkowym ryżu i pozbawionej mleka kuchni azjatyckiej. Zawiera wiele witamin z grupy A i B. Składniki odpowiedzialne za sprawne funkcjonowanie układu nerwowego, wątroby, nerek i wpływają na obniżenie poziomu cukru we krwi. Tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu. To tradycyjny składnik potraw orientalnych, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich.
energia | 230kJ/55kcal |
tłuszcz | 3,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g) |
węglowodany | 1,7g (w tym cukry 0,7g) |
białko | 5,2g |
sól | 0,004g |