Java Curry Chukara Medium Hot to średnio ostra pasta curry w postaci kostek. Jest stosowana do przygotowania sosu-gulaszu w stylu japońskim. Najczęściej wykorzystywana do potraw z warzyw i mięsa (wołowiny, jagnięciny, kurczaka). Java Curry Chukara Medium Hot świetnie sprawdza się również z krewetkami podawanymi z ryżem, lub makaronem udon.
Olej palmowy, mąka pszenna, cukier, curry w proszku (kurkuma, kolendra, kmin rzymski, koper włoski, przyprawy), sól, skrobia kukurydziana, wzmacniacze smaku: E621, E627, mleko w proszku, barwnik E150a, czosnek w proszku, masło orzechowe, ekstrakt drożdżowy, pasta cebulowa, emulgator: E471, lecytyna sojowa, chutney (sos owocowy), ser chedar w proszku (mleko), przyprawy, skrobia z tapioki, regulator kwasowości: E330,E270, kakao, prażony kmin rzymski, aromat, ekstrakt z przypraw, pasta kokosowa, fermentowana pasta przyprawowa (zawiera pszenicę).
energia | 2245kJ/641kcal |
tłuszcz | 40,4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22,1g) |
węglowodany | 34,8g (w tym cukry 12,1g) |
białko | 7,1g |
sól | 8,8g |