Sos Tasty Hayashi Rice to podstawa dania “Hayashi”. To oryginalne japońskie danie ze smażoną wołowiną w plastrach, cebulą duszoną z czerwonym winem i sosem demi-glace. Wystarczy podsmażyć mięso i cebulę, dodać wodę oraz sos, po rozpuszczeniu gotować na wolnym ogniu.
Sos Tasty Hayashi Rice pasuje do ryżu, chleba lub tłuczonych ziemniaków, warzyw gotowanych na parze. Sprawdzi się też jako dodatek do zapiekanek lub jako składnik do pierożków. Nie zawiera składników mięsnych.
Oleje roślinne (olej palmowy, uwodorniony olej rzepakowy), mąka pszenna, cukier, skrobia kukurydziana, sól, glutaminian sodu, dekstryna, barwnik karmelowy, pomidor w proszku, bulion grzybowy, bulion warzywny w proszku (dekstryna, sól, cukier, ekstrakt z cebuli, ekstrakt z marchwi, cebula smażona, olej ryżowy, ekstrakt z selera, ekstrakt z drożdży, przyprawy), banan, ekstrakt z kapusty pekińskiej w proszku, sos sojowy w proszku (sos sojowy [soja, pszenica, sól], dekstryna, sól), cebula w proszku, przyprawy, guanylan disodowy, inozynian disodowy, barwnik paprykowy, kwas jabłkowy, aromat sztuczny i naturalny, ekstrakt przypraw.
Energia | 100 kcal |
Tłuszcz | 6g |
– Tłuszcz nasycony | 3,5g |
– Tłuszcz trans | 0g |
Cholesterol | 0mg |
Sód | 670mg |
Węglowodany ogółem | 11g |
– Błonnik pokarmowy | 0g |
– Cukry | 2g |
— Cukry dodane | 2g |
Białko | 1g |
Witamina D | 0mcg |
Wapń | 4mg |
Żelazo | 0mg |
Potas | 67 mg |