Olej sezamowy z chili La-Yu jest wytwarzany głównie z ekstraktu z wybranych czerwonych papryczek chili. Posiada wyjątkowo wonny, pikantny. Już kilka kropel potrafi odmienić smak i aromat potrawy. Poza ostrością charakteryzuje go również jaskrawoczerwony kolor i smak oleju sezamowego.
Może być stosowany z sosem do dim-sum lub jako przyprawa do makaronu. Idealnie pasuje do smażonego mięsa i warzyw oraz jako dodatek do rolek sushi lub sos do maczania z majonezem.
Olej sezamowy, olej kukurydziany, ekstrakt z papryki chili, barwnik papryka
Energia | 40 kcal |
Tłuszcz | 4,5 g |
– Tłuszcz nasycony | 0,5g |
– Tłuszcz trans | 0g |
Cholesterol | 0mg |
Sód | 0mg |
Węglowodany ogółem | 0g |
– Błonnik pokarmowy | 0g |
– Cukry | 0g |
— Cukry dodane | 0g |
Białko | 0g |
Witamina D | – |
Wapń | – |
Żelazo | – |
Potas | – |